opentable.cs@gmail.com
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

מתכונים לקינוחים

תאריך: 06/06/2011 10:22

משהו מתוק לסוף הארוחה

בעבור רבים, מבוגרים וילדים כאחד, ארוחה טובה נמדדת בקינוח שמוגש בסופה.
קינוח טוב ומושקע מעיד יותר מכל על השקעתו של המעניק. ואין הדבר מקרי ש'נספח' זה,
קשור בקשר אדוק לרומנטיקה.  תרבות הקינוח שיצאה מידיו של מארי- אנטואן קארם רק במאה ה-19, השאירה את חותמה ותלווה את ארוחתנו לנצח.

הקינוח המושלם - בננה מטוגנת
בננה היא הפרי המושלם לעשיית קינוחים – היא מתוקה, היא טעימה, וניתן לעשות ממנה כמעט הכול, החל מעוגות ועד לגלידות. במתכון הבא, של בננה מטוגנת, התכונות והטעם הטבעי של הבננה יודגשו בעזרת הבישול וקצת רכיבים נוספים, אשר רק יחמיאו לטעמה הטבעי.
מספר בננות בשלות יהוו את הבסיס למתכון, אולם לפני שנתחיל לעבוד איתן יש להכין את הבלילה. בשבילה אנו זקוקים רק לקמח, סוכר (עדיף חום) וביצה, אך ניתן להוסיף לה רכיבים נוספים כמו למשל תמצית ווניל, מעט רום או בירה.
חממו שמן לטיגון עמוק בסיר, ובזמן שהשמן מתבשל חתכו את הבננות לחצאים.
לאחר שהשמן רתח כסו כל חצי-בננה בשכבה נאה של הבלילה וטגנו אותה למשך כדקה או
עד שהיא מזהיבה. את הבננות הגישו בצלחת יחד עם כדור בגודל בינוני של גלידת ווניל וזרזיף של סירופ שוקולד מתקתק.

הבחירה הקלאסית - קרם ברולה
הקינוח הקלאסי אמנם דורש השקעה, אך ירשים כל אורח או אהוב.
ראשית, יש לחמם את התנור ל-120 מעלות. בקערה, ערבבו 3 ביצים, שתי כפיות תמצית וניל וחצי כוס סוכר. כמו כן, יש ליצוק 500 מ"ל שמנת לסיר ולחמם בזהירות על מנת שלא להביאה לרתיחה. לאחר שהשמנת הצטננה מעט, יש להעביר את התערובת הקרה ולערבב בזהירות פנימה. הטמפרטורה חיונית להצלחת המתכון משום שבחום גבוה מדי, הביצה תתבשל.
כעת אפשר להעביר את התערובת האחידה לכלים חסיני אש. בזמן האפייה, חשוב להקפיד
כי התערובת לא תבוא במגע עם התבנית. רשת אפייה תוודא כי הדבר לא יקרה.
במגש תחתון, ניצוק  מים עד לגובה הכלים. כעת נפעיל את התנור למשך שעה אחת.
אפיה זו אמנם מעט מורכבת אך היא מביאה לתוצאה המופלאה של הקרם המעודן הזה.
צינון קל של שעתיים במקרר, כאשר הכלים עטופים בניילון שקוף וכמעט סיימנו.
על התערובת המוקשה יש לפזר סוכר חם או לבן. בעזרת מבער ביתי להביא לשרפת הסוכר ויצירת שכבה פריכה ומתוקה במיוחד.

יין חם ומתוק לערבים רומנטיים במיוחד
המתכון לקינוח הבא הוא פינוק אמיתי שנועד לערבים מיוחדים במיוחד. המתכון הזה רומנטי במיוחד  אך גם קל ומהיר לנוחיותכם, אידיאלי לסיום ארוחה כבדה שלא מותירה מקום בקיבה.
כל מה שאתם זקוקים לו הוא בקבוק יין אדום, סוכר חום ותפוח. חתכו את התפוח לקוביות קטנות או פלחים דקים, ושימו אותו בסיר יחד עם כשתי כפות של סוכר חום, כך שהסוכר המתחמם ייהפך לכרמל שיעטוף את התפוח. לאחר מכן, הוסיפו את תכולתו של בקבוק היין לסיר, ותנו לכל הרכיבים להתבשל יחדיו למשך מספר דקות. בשלב זה הקינוח הרומנטי שלכם מוכן, וכל שנותר לכם לעשות הוא למזוג את הנוזל המתקתק לכוסות. שימו לב, ניתן להוסיף קינמון ו/או ציפורן, אולם רבים מעדיפים את המתכון ללא תוספות אלו.

קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
מתכונים לעוגיות | מתכונים לעוגות - כל הסוגים של העוגיות זה נראה שזהו מזון חביב ביותר בקרב כולם. אם צורכים עוגיות במידה הם מספקות אנרגיה זמינה לגוף ואף עולה ממחקרים שונים שהם מסייעות ביצירת מצב רוח טוב, בייחוד כשמדובר בעוגיות עשירות בשוקולד.
מתכונים לעוגות - שמירה על דיאטה כוללת בתוכה בחירות כואבות בסופה של כל ארוחה- בחירה בין הג'ינס החדש שקנית, שבשביל להיכנס אליו את צריכה להוריד את קילו, מקסימום שניים, לבין עוגות מעוררות תאווה עליהן את עומלת לטובת כל המסובים.
עוגה בחושה (Stirred cake) - הרגע הזה, בו את מוציאה את העוגה שעמלת עליה במו ידיך מן המטבח, מניחה אותה אחר כבוד על שולחן האוכל ומניחה למסובים להתמוגג מן הריח ומכשרונותיך המגוונים, הוא רגע נעים בהחלט.
מתכונים לשבועות - לא ברור לגמרי מדוע אנו אמורים לאכול דווקא מאכלי חלב בחג השבועות. מדובר, ככלות הכול, על חג הקציר. אולם חייבים להודות, שחג הלחם והלחמניות פשוט לא נשמע מסעיר כל כך.
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור