opentable.cs@gmail.com
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

פלאפל נגד שניצל (Falafel vs. Schnitzel)

תאריך: 07/08/2011 13:19

קיבוץ הגלויות שהוא המדינה הקטנה שלנו הוא מיקרוסקוסמוס של מזרח ומערב מגולגלים לתוך כמה קילומטרים רבועים של דו קיום שלוקח תבניות היסטוריות מוכרות למקומות חדשים. איפה, בעוד מקום בעולם, תוכלו למצוא מטבח מקומי שהכוכבים המובילים בו הם שניצל ופלאפל? שניים מהמאכלים האהובים ביותר בארץ הם תמונת מראה לגיוון האתני הרב כל כך של ישראל, עובדה שלפעמים אנחנו נוטים לשכוח כשאנחנו מתמודדים עם משברי תרבות שמגיעים מבחוץ. שניהם אינם מאכלים מקומיים, ושניהם השתרשו כאן כל כך שלא ברור מה היינו עושים בלעדיהם. המשותף לשניהם הוא ששניהם שולטים בז'אנר חביב באזורינו- ארוחה בפיתה.

פלאפל (Falafel)
מה עוד לא נאמר על המאכל האהוב כל כך בישראל? הפלאפל הגיע אלינו ממצרים השכנה, ואלו שאחראים להבאתו לעולם הם הקופטים, שחיפשו מאכל הולם לשימוש בתקופת חגים בהם נאסר עליהם לאכול בשר. המאכל הופיע. בצורה ראשונית, כבר במהלך האלף הראשון לספירה. כן כן, עוד לפני שיכולתם להשיג... כל דבר בעצם, יכולתם להשיג מנה פלאפל. בתחילה הוא הוכן מגרגירי פול, וכיום נוהגים להכין אותו מגרגירי חומוס, על אף שבמצרים וסודאן עוד נהוג להכין גרסאות שונות שלו גם מגרגירי פול. בדומה לממרח החומוס, שמדינות האזור מתחרות בהן זו בזו בשבירת שיאים שונים הקשורים לגביו, גם הפלאפל הפך לסימבולי לעניינים אחרים ולמוקד של תחרויוית ידידותיות, וכל מדינה שואפת להפוך לבירת הפלאפל של העולם. לזכותם של הישראלים ייאמר כי הם חתומים במידה לא מועטה על הפיכתו של מאכל זה לפופולארי ומוכר גם בחצי המערבי של הכדור.

שניצל (Schnitzel)
המטבח האוסטרי יכול להתגאות בהרבה השגים כמו שטרודל התפוחים האהוב, אולם השניצל האוסטרי, התרומה שלו לנצח, הוא דווקא איטלקי במקורו. המנה המוכרת הגיעה לאוסטריה במחציתה של המאה ה-19, והאוסטרים הם שהפכו אותו למאכל פופולארי. כיום נהוג להשתמש בבשר חזה עוף או הודו על מנת להכין אותו, אולם שניצל וינאי קלאסי מוכן דווקא מבשר עגל מרוח בחמאה. השניצל הפך לפופולארי כל כך בישראל, שבמידות רבות ניתן להשוות אותו להמבורגר בארצות הברית, ואפילו לפלאפל והחומוס כאן בישראל. כל מסעדה שמכבדת את עצמה מציעה שניצל, שכן מדובר באחת המנות האהובות  אצל מבוגרים וילדים כאחד.

על הדרך
אחת התובנות שמגיעים אליהם תיירים שמבקרים בישראל היא נטייתם של ישראלים לאכול ברחוב, בעמידה או בהליכה. אירופאים או אמריקאים לא מכירים את המנהג. השניצל והפלאפל הם שניים מהמאכלים הנוחים ביותר לאכול בפיתה, על הדרך, בין פגישות – וגם בישיבה זה מותר. בעת טיול בשטח, מדובר בשתיים מן המנות המוצלחות ביותר, שכן לא צריך להתפשר על נוחות או מגוון. דוכנים על אם הדרך, שפזורים באזורי טיולים מובילים בארץ, מציעים, לנוחות המטיילים, שניצלים בפיתה או באגט, או פלאפל איכותי.

תגיות בעמוד:   פלאפל    שניצלים    שניצל    פלאפלים   
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור