opentable.cs@gmail.com
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

על האש – חוגגים את יום העצמאות!

תאריך: 20/07/2011 15:51

בכל יום עצמאות, ראש השנה, או כל יום משמעותי אחר בשנה, מתמלאים עיתוני ישראל במגוון סקרים וכתבות המנסות לתהות על קנקן הישראליות. "מה ישראלי בעינך"? "מיהו הישראלי הטיפוסי"? אלה שאלות שכולנו, אם לשפוט על פי השיח הרווח, אמורים להתחבט בהן ללא מנוח בזמן חגים או תקופות מכוננות. אולם זר שיגיע לישראל ביום העצמאות, סביר שלא יתקשה כל כך להגדיר את חווית הישראליות במילה אחת: מנגל. אנחנו עושים מנגל בחגים, בחופשים, במפגשים חברתיים ומשפחתיים, וסתם כשיש מזג אוויר יפה. כדאי, אם כן, להכיר בעובדה כי עולם צליית הבשר על האש הוא עשיר ומגוון וכולל מתכונים רבים. הרשימה הבאה מהווה רק טעימה חלקית.

עוף על האש (Grilled chicken )
כאשר אנו עושים על האש, הבשר הפופולארי ביותר הוא בשר בקר - בין אם תדובר בהמבורגרים, צלעות, סטייקים, או כל דבר אחר. המתכון הבא עלול לשנות מן הקצה אל הקצה את התדמית המקובלת של כרעי עוף, ולהפוך דווקא אותם לבחירה המתבקשת לצלייה על האש. חתכו עוף בינוני לשתיים או ארבע חתיכות. שיפכו עליו שמן זית, ביזקו מלח גס, פלפל שחור לפי הטעם, עלי טימין ורוזמרין ואורגנו, שום כתוש, ופפריקה מתוקה .

המהדרין יניחו לבשר לעמוד במשך הלילה במקרר על מנת לספוג את הטעמים. זה מומלץ,  אבל לא חובה. על מנת לקבל טעים מרוכז יותר, יש לעטוף את העוף בניילון . אופן הצלייה: הדרך המומלצת ביותר היא לצלות על רשת גבוהה, במרחק של כעשרים סנטימטקים מן הגחלים, על מנת שהצלייה תהייה איטית והעוף ייצא רק ונימוח. תדעו שהוא מוכן כאשר הוא יתחיל להזהיב, וכאשר הריחות מעוררי התיאבון יהיו קשים מנשוא.

כנפיים על האש  (Grilled chicken wings)
מקום של כבוד שמור בעולם על האש לכנפי עוף. המתכון הבא הוא פשוט ונוח, ומתאים לתנאי שטח. תזדקקו למרכיבים בסיסיים בלבד. ערבבו קטשופ וחרדל (היחס המומלץ הוא שניים לאחד לטובת הקטשופ), מרחו על הכנפיים. ניתן ואף מומלץ גם להוסיף שום כתוש, אבל המתכון מוצלח גם בלעדיו. כל שנותר הוא לשים על האש. ניתן לגוון את המתכון על ידי הוספת טבסקו לתערובת או צ'ילי חריף, או מגוון תבלינים אחרים על פי הטעם, אבל אנחנו בדיעה שעם שלמות לא כדאי להתעסק.

קבב על האש (Grilled kebab)
קבב הוא בשר על האש בצורתו הקלאסית ביותר. מדובר בבשר הקל ביותר לצלייה על האש, המגיב טוב ביותר לתנאי השטח, וניתן להכין אותו בשלל דרכים מגוונת. המתכון הבא מצריך: ק"ג בשר בקר טחון, כמאה וחמישים גרם שומן בקר, צרור פטרוזיליה, מלח, פלפל, ובצל גדול קצוץ דק. ערבבו את כל המרכיבים, וגלגלו לצורת קבב. על מנת להעניק לקבבים מעט יותר יציבות, ניתן להוסיף מעט פירורי לחם. לקבלת מרקם וטעם יוצאי דופן, ניתן לשלב בתערובת גזר מגורר, המהווה תוספת מיוחדת ולא שגרתית.

תגיות בעמוד:   על האש,עוף על האש,כנפיים,קבב   
קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
פלאפל נגד שניצל (Falafel vs. Schnitzel) - קיבוץ הגלויות שהוא המדינה הקטנה שלנו הוא מיקרוסקוסמוס של מזרח ומערב מגולגלים לתוך כמה קילומטרים רבועים של דו קיום שלוקח תבניות היסטוריות מוכרות למקומות חדשים. איפה, בעוד מקום בעולם, תוכלו למצוא מטבח מקומי שהכוכבים המובילים בו הם שניצל ופלאפל?
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור