opentable.cs@gmail.com
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

עוגה בחושה (Stirred cake)

תאריך: 20/07/2011 13:42

הרגע הזה, בו את מוציאה את העוגה שעמלת עליה במו ידיך מן המטבח, מניחה אותה אחר כבוד על שולחן האוכל ומניחה למסובים להתמוגג מן הריח ומכשרונותיך המגוונים, הוא רגע נעים בהחלט. החיסרון שלו הוא שבדרך כלל, הוא מלווה בלא מעט זמן במטבח, לכלוך, וכן, גם לא מעט עצבים. כי כלל ידוע הוא- בשביל להצליח צריך להשקיע. אולם, לכל כלל יש יוצא מן הכלל.

עוגות בחושות הן דרכה של הבשלנית ה ממוצעת להוציא תחת ידיה מעשי מאפה לתפארת ולהישאר בחיים. השילוב הבסיסי של קמח, ביצים וחלב, כאשר הוא משולב עם קומבינציות מנצחות של כמה מרכיבים, יכול להפוך את חווית האפייה לקלה להפליא. מתכונים לעוגות מוצלחות לא חייבים להיות מסובכים. לא מאמינה? נסי את המתכונים הבאים.

עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס
את חוזרת הביתה אחרי יום עבודה, מוכנה להיכנס למיטה עד הבוקר. טלפון קצר מחברתך הטובה, שמסבירה כי היא בדרך עם הילדים, מחזיר אותך לפעולה. המקרר מלא, אבל מה תגישי עם הקפה? ובכן, את העוגה הבאה, כמובן. מה תצטרכי: שתי ביצים, כוס חלב, חצי כוס שמן, כוס וחצי סוכר, כוס ורבע של קמח תופח, כוס קוקוס ושלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס. אופן ההכנה: ערבבי הכל, שמני תבנית, ואפי בתנור בחום בינוני במשך חצי שעה. אף אחד לא יחשוד שזה היה קל כל כך.

עוגת יום הולדת ברגע
עוגת יום הולדת למסיבת ילדים צריכה לקלוע למכנה המשותף הרחב ביותר. או בשמו השני- שוקולד. עוגת שוקולד קלאסית ומוצלחת היא מתכון מנצח ללקוחות מרוצים. המתכון הבא קל באותה מידה שהוא טעים. המרכיבים:  כוס וחצי סוכר, כוס ורבע של קמח, אגוזי פקאן קצוצים (אפשר גם לטחון אותם על מנת לקבל מרקים עדין יותר), כוס וחצי קקאו, ארבע ביצים,

כוס ורבע של מים, כוס אבקת אפייה, חצי כוס שמן, וחצי מיכל שמנת. גם כאן, אופן ההכנה הוא זהה- ערבבי את כל המרכיבים ביחד, והכניסי לתנור בחום בינוני. זמני האפייה משתנים מתנור לתנור והיות שאפייה מוגזמת תיפגע באיכות העוגה ותגרום לה להיות יבשה מדי, חשוב לעקוב אחרי התקדמות האפייה, ולכבות את התנור כאשר קרום העוגה מתחיל להתקשות.

בצק סוכר
תוספת חשובה לעולם האפייה ברגע היא בצק הסוכר. מדובר בחומר נוח לעבודה, המתמסר בקלות. הוא מתאים הן להכנה מהירה של עוגיות, כתוספת קישוטית לעוגות, וגם כדרך יצירתית להפעלת ילדים. מטבעו, ניתן לצבוע אותו בקלות, לפסל אותו לכדי צורות מגוונות כמו חיות, דמויות אדם, ועוד. העוגה המתאימה ביותר לקישוט על ידי בצק סוכר היא עוגה בחושה. יש ללוש את הבצק ולרדד אותו עד כדי דקות רבה על מנת שיהיה נוח לעבודה, וליצור צורות עח פי יד הדימיון. מומלץ מאוד לקשט את העוגה זמן קצר לפני ההגשה, משום שמדובר בחומר רגיש, שלא מגיב היטב לחום או ללחות.
 

ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור