opentable.cs@gmail.com
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

מתכונים פשוטים

תאריך: 20/07/2011 15:19

שפע של מתכונים קלים להכנה בהישג ידך
אוכל הוא אחד ההנאות הפשוטות של החיים- אבל לפעמים זה בדיוק להיפך. מי שצריך להאכיל כמה פיות בסופו של לעוד יום עבודה ארוך, עלול למצוא את החובה כמכבידה במיוחד. ילדים, מטבעם, שונים זה מזה- כל אחד והעדפותיו. הצורך להמציא את התפריט מחדש בכל יום, לשמור על קהל מעוניין שילקק ת הצלחת ולא יעקם את האף כאשר תוגש לו המנה, מצריך הכרה של מספר לא מבוטל של מתכונים. עם זאת, עמל של שעות במטבח אינו אפשרי עבור אנשי משפחה עובדים, שבדרך כלל מגיעים הבייתה כשעתיים בלבד לפני זמן ארוחת הערב, ובין לבין צריכים לעזור לילדים עם השיעורים, לארגן את הבית, ואולי אף לפנות כמה דקות לחיים אישיים. אבל אל דאגה, זה לא אומר שאת הארוחה הבאה תקבלו על מגש משליח שיופיע בדלת. הכרה של מספר מתכונים פשוטים יכולה לאפשר לכם לגוון לאת התפריט הביתי, ללא צורך לעבוד קשה במטבח.

סלטים
נפתח במיתוס - ילדים לא אוהבים סלטים. לא תמיד זה באשמתם. עבור רוב האנשים, המילה "סלט" פירושה מלפפון, עגבנייה, פלפל ובצל חתוכים ומתובלים בשמן ומלח. יום אחר יום, כל אחד יימצא את המנה הזו מעט משמימה. מתכוני סלטים אינם מצריכים מאמץ רב. סלט העגבניות הבא הוא קל להכנה, יוצא דופן, ואולי יגרום לילדים שלכם להתאהב מחדש בירקות. כל מה שתזדקקו לו הוא עגבניות שרי תמר, עגבניות שרי צהובות, ועגבניות רגילות חתוכות דק. הקפידו שהעגבניות הרגילות לא יהיו רכות יתר על המידה. בנוסף, קצצו כמה עלי טרגון (אפשר לגוון עם עלי אורגנו טריים), כמה גבעולים של בצל ירוק חתוך דק, כמות קטנה מאוד של צ'ילי, כמות קטנה של טבסקו, ומעט זיתים. חתכו את כל המרכיבים דק דק, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. ניתן ואף מומלץ להוסיף מעט שום טרי. כקרוטונים, השתמשו בלחם קלוי המרוח בשמן זית, וחתוך לחתיכות דקות אל תוך הסלט.

פסטה
 פסטה היא ידידתו הטובה של האדם החפץ להרכיב מנה איכותית במינימום מאמץ. התקנת רוטב מיוחד וערב לחיך יכולה להפוך מנה פשוטה זו לארוחה בפני עצמה. הצטיידו בשש עגבניות בשלות, (במתכון זה, דווקא כדאי שהן יהיו רכות), קופסה קטנה של רסק עגבניות מקופסא, שתי שיני שום גדולות, שלושת רבעי כוס מים, מעט סוכר, כפית מלח, וחצי גביע של שמנת חמוצה. כל שנותר הוא לקצוף את העגבניות, להוסף את כל המרכיבים לסיר ולערבב עד לרתיחה. צקו את הרוטב על פסטה, והתכננו להתוודע מחדש לרוטב העגבניות המוכר.

עוגה ברגע
טוב, לא ברגע, אבל בפחות מרבע שעה. מתכון פשוט להכנה זה מצריך  2 כוסות קמח, כוס קקאו, שתי כוסות סוכר,3 ביצים, מעט אבקת אפייה, כוס וחצי מים, שלושת רבעי כוס שמן, וכפית של תמצית ווניל. ערבבו בקערה את הקקאו הסוכר, השמן, הקמח, ואבק האפייה. במיכל נפרד טרפו את הביצים. אחדו את הביצים עם שאר הבלילה, שפכו אותה לתוך תבנית והכניסו לתנור שחומם מראש לעוצמה בינונית. כל שנותר הוא לאפות את העוגה בין חצי שעה לארבעים דקות.
 

ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור