opentable.cs@gmail.com
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

מתכונים לשבועות

תאריך: 20/07/2011 14:14

לא ברור לגמרי מדוע אנו אמורים לאכול דווקא מאכלי חלב בחג השבועות. מדובר, ככלות הכול, על חג הקציר. אולם חייבים להודות, שחג הלחם והלחמניות פשוט לא נשמע מסעיר כל כך. מוצרי חלב לעומת זאת מעניקים לנו אפשרויות כמעט בלתי מוגבלות למתכונים מגוונים, מפשטידות משובחות למאפים מתוקים או מלוחים. מתכונים חלביים מאפשרים הכנת ארוחה שלמה על טהרת החלב.

קיימת סברה כי המנהג לאכילת חלב בשבועות מקורו באימרה לפיה התורה משולה לחלב ודבש. על כן, אין מתכון מתאים יותר לשבועות מאשר עוגה כזו בדיוק.

עוגת חלב ודבש (Milk and honey cake)
מרכיבים להכנת המלית:  450 גרם גבינת ריקוטה, 450 גרם גבינת שמנת (ניתן גם להשתמש בגבינה לבנה פשוטה על מנת לקבל עוגה מעט פחות עשירה בקלוריות), שלושת רבעי כוס דבר, שלושת רבעי כוס סוכר, 4 ביצים. להכנת התחתית: 100 גרם חמאה, קורטוב מלח, כף וחצי דבש, כוס ביסקוויטים מפוררים, כוס וחצי של אגוזי פקאן קצוצים דק או טחונים. להכנת התחתית יש להמיס את החמאה עם הדבש, להוסיף את האגוזים, להוסיף את המלח, ולערבב הכול במיקסר.

את התערובת יש לשפוך לתבנית רחבה ולאפות עד שמתקבל צבע זהו בהיר. אז יש להוציא את התבנית מן התנור, לצקת מעל את חומרי המלית המעורבבים יחד, ואופים כשעה בחום בינוני. זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, על כן יש להשגיח על התקדמות האפייה, ולהוציא את העוגה כאשר מתקבל צבע זהוב, או לחילופין לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולהוציא אותה כאשר הוא יבש.

לחמניות גבינה (Cheese rolls)
מתכונים לחג שבועות נוטים להתמקד, בדרך כלל, בעוגות גבינה מיוחדות או פשטידות יוצאות דופן. המתכון הבא מאפשר להכין מאכל מוכר ושגרתי- לחמניות- בצורה יוצאת דופן המעניקה טעם מיוחד. הרכיבים: 350 גרם קמח תופח, שתי ביצים, גביע גבינה לבנה (ניתן לחילופין לשתמש בגבינת שמנת על מנת לקבל מרקם עשיר וכבד מעט יותר), גביע קוטג' (הסוג המומלץ הוא 9 אחוזי שומן, אך גם 5 אחוזי שומן יעשו את העבודה), מאה גרם חמאה, וכוס גבינה צהובה מגוררת (מי שלא מעוניין בטעם שנותנת הגבינה הצהובה, יכול להשתמש במעט יותר גבינה לבנה במקום). 

יש לערבב את כל המרכיבים, לגלגל לצורת עיגולים קטנים, ולאפות בתנור בחום בינוני במשך כעשרים דקות. למותר לציין כי ניתן להשתמש במתכון הבא כתבנית בה ניתן לשחק עם המרכיבים כיד הדימיון. גבינה בולגרית, לדוגמא, תעניק ללחמניות טעם מלוח יותר. ניתן להשתמש בשמנת מתוקה וסוכר על מנת להפוך את המתכון למתכון ללחמניות מתוקות. ניתן להוסיף צימוקים או קינמון ואגוזים, ואפילו פירות יבשים יעשו את העבודה - כל מה שצריך לקחת בחשבון הוא שימוש בגבינות מתאימות, בעלות טעם ניטראלי או מתוק.

באתר השף הלבן ניתן להתרשם ממגוון נרחב של מתכונים חלביים נוספים לחג, המאפשרים להפוך את חג השבועות לחגיגה קולינארית חד פעמית.

ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור