opentable.cs@gmail.com
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

מתכונים לפסח – כדאי לנסות בבית!

תאריך: 20/07/2011 14:18

אולם כחג המציב מגבלות קולינריים ברורים ובלתי עבירים, הוא מציב אתגר למי ששואף להתקין ארוחה משובחת. אולם, שימוש במתכונים מתאימים המתחשבים בתכונותיו המיוחדות של קמח מצה מספקים אפשרות להעניק למשפחה תפריט מלא ומשובח, ללא התפשרות על איכות וללא סטייה ממגבלות הכשרות של החג. פסח, ככלות הכול, מסמל את המעבר מעבדות לחירות, על כן גם במטבח אין כל סיבה לשעבד את עצמנו. מאפים כשרים לפסח אינם צריכים להיות איכותיים פחות ממקביליהם במחלקת החמץ.
לחמניות

כן, כן, לחמניות. אמנם, קסמה של מצה מרוחה בממרח שוקולד אינו מוטל בספק, אולם לאחר כמה ימים, עולה שוב הערגה לפחמימות בצורתן המקובלת יותר. קמח מצה, ביצים, שמן, מים ומלח - אלו המרכיבים.

ניתן לבחור בין קמח מצה טחון דק, המספק תוצאה חלקה יותר, לבין קמח גס יותר, המספק אפקט המזכיר לחם מלא. להכנת כ-50 לחמניות עגולות קטנות, השתמשו ב-750 מ"ג מים, 130 מ"ג שמן זית, 300 גרם קמח מצה דק או גס, 5 ביצים, 10 גרם מלח ו-3 גרם פלפל שחור גרוס. הרתיחו את המים השמן והתבלינים, הוסיפו את קמח המצה (ניתן גם להוסיף שומשום, או גרעיני חמניות), בחשו עד שמתקבלת עיסה חלקה ואחידה.

לאחר מכן יש להעביר את הסצק לבלנדר ולהוסיף את הביצים. לאחר מכן, כל שנותר הוא ליצור כדורים מן הבצק, להכניס לתנור שחומם מראש בעוצמה בינונית, ולאפות במשך כשעה, עד שהבצק הופך לשחום.

עוגת שוקולד מקמח מצות
עוגת שוקולד משובחת היא אחד מהאורחים הקבועים על כל שולחן של ארוחה משפחתית מוצלחת, ואין כל סיבה להסתפק במתוקים הדלוחים שמספקות רשתות השיווק בפסח, כשנדמה כי עבורן, השימוש בקמח מצות אוטם מייד כל יצירתיות קולינרית. המתכון הבא שובר את המוסכמות בנוגע לעוגות מקמח מצות - הוא פשוט טעים.
המצרכים שתזדקקו להם: 200 גרם שוקולד מריר, 150 גרם מרגרינה, 5 ביצים, 50 גרם אגוזים או שקדים, כוס סוכר, 5 כפות קמח מצה, (עדיף לעשות שימוש בקמח מצה דק, שיעניק לעוגה מרקם אוורירי וקליל), 3 כפות אבקת אפייה. יש להמיס את השוקולד והמרגרינה, להקציף את הלחלבונים והסוכר ולהוסיפם בעדינות לתערובת, לאחר מכן להוסיף את האגוזים או השקדים, קמח המצה, ואבקת האפייה. לערבב היטב (ניתן להשתמש בבלנדר). את הבלילה יש ליצוק לתוך תבנית ולאפות- זמני האפייה משתנים מתנור לתנור. העוגה תהיה מוכנה כאשר קיסם שיינעץ במרכזה יצא יבש. ניתן לעטר את העוגה באגוזים או מעט אבקת קוקוס או סוכריות, סירופ שוקולד או עיטורי קצפת.
 

תגיות בעמוד:   מתכונים לפסח   
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור