opentable.cs@gmail.com
עוגה מהירה להכנה
סוד הקסם באירוח מושלם אינו טמון תמיד בהשקעת זמן ומאמצים. לעיתים, גם מזווה מאובזר ומקרר המכיל את המצרכים הנכונים, יכולים, בידיים של בשלנית בעלת תושייה, לחולל פלאים קולינריים בזמן קצר.
עוגה בחושה, העושה שימוש בבלילה בסיסית של קמח, ביצים, חמאה וסוכר, היא עוגה מהירה וקלה להכנה. הסוד טמון בהוספת מרכיבים ייחודיים, היכולים להפוך עוגה זו, פשוטה ככל שתהייה, לגולת הכותרת של כל ארוחה.
המתכון הבא הוא קל ומהיר להכנה כמו כל מתכון של עוגה בחושה, ועם זאת מיוחד ואיכותי. כל מה שתזדקקי לו הוא 200 גרם חמאה רכה, 4 ביצים, כוס וחצי של סוכר, 2 כוסות קמח מנופה, 100 גרם חלווה, וכוס שוקולד צ'יפס. ערבבי את כל החומרים לכדי בלילה.
הימנעי מערבוב יתר משום דבר זה יעניק לעוגה מרקם כבד, ואילו השאיפה היא לשמור על מרקם קליל. אפי בתנור - זמן האפייה משתנה מתנור לתנור. המטרה היא לשמור על מקרם קל ולח, ולהימנע מאפיית יתר אשר תייבש את בצק העוגה.
עוגה ללא מוצרי חלב
בין אם בשל שמירה על כללי כשרות, או בין אם בשל מגבלות רפואיות, אפיית עוגה מוצלחת ללא כל שימוש במוצרי חלב עלולה להיות אתגר לא קל. העוגה הבאה הינה קלה להכנה, וחשוב מכך- ההימנעות משימוש במוצרי חלב במסגרתה לא באה על חשבון טעם נפלא.
המוצרים: 6 תפוחים מתוקים, מעט מיץ לימון סחוט, שתי כפות סוכר, כוס קמח, 2 ביצים, כפית אבקת אפייה, חצי כוס שמן.
אופן ההכנה: חתכי את התפוחים לקוביות קטנות, ערבבי עם חצי מכמות הסוכר ועם הקינמון, ושפכי על תבנית אפייה. ערבבי את יתר המוצרים עד ליצירת בצק אוורירי, וצקי מעל התפוחים.
למעלה פזרי סוכר חום וקינמון. אפי את העוגה במשך שעה, והרי לך עוגה איכותית שמתאימה לכל ארוחה, חלבית או בשרית, כמו גם לאנשים הרגישים למוצרי חלב.
עוגה ללא סוכר
שמירה על דיאטה כוללת בתוכה בחירות כואבות בסופה של כל ארוחה- בחירה בין הג'ינס החדש שקנית, שבשביל להיכנס אליו את צריכה להוריד את קילו, מקסימום שניים, לבין עוגות מעוררות תאווה עליהן את עומלת לטובת כל המסובים.
הכנת העוגה הבאה יכולה לחסוך ממך את הטקס הזה, המוכר לכל אישה השומרת על הגיזרה . עוגת הגזר הבאה מאופיינת במעט קלוריות, אך היא טעימה לא פחות מעוגה עשירה בשמנת וסוכר.
תזדקקי לכוס שמן, כוס אגוזים קצוצים, ביצה אחת, 2 כוסות גזר מגורד בפומפיה, כף תמצית ווניל, חצי כפית אבקת אפייה, כף וחצי של סודה לשתייהכפית ציפורן, כפית קינמון, וקורטוב של אגוז מוסקט.
ההכנה קלה ומהירה: ערבבי את כל החומרים עד להיווצרות בלילה חלקה. שפכי לתוך תבנית, ואפי במשך כשעה. ניתן לאתר את העוגה במעט סוכר חום, רק לשם אסתטיקה. העוגה טעימה במיוחד ביום האפייה, על כן היא מתאימה גם לאירועים בהם את צריכה לאפות עוגה בהתראה של זמן קצר.
רעות 13/12/2011 10:04