opentable.cs@gmail.com
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

מתכונים לעוגיות | מתכונים לעוגות

תאריך: 06/06/2011 10:26

מתכונים לעוגיות
 עוגיות מתוקות, עוגיות מלוחות, עוגיות עשירות או פשוטות. נראה שזהו מזון חביב ביותר בקרב האנושות. כשצורכים עוגיות במידה מתאימה הם מספקים אנרגיה זמינה לגוף ואף עולה ממחקרים שונים שהם מסייעות ביצירת מצב רוח טוב, בייחוד כשמדובר בעוגיות עשירות בשוקולד.
הרבה שוקולד מעט עוגייה
מצרכים:
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
100 גרם מרגרינה
2 כוסות קמח תופח
150 גרם נטיפי שוקולד
4 כפות ריבת שזיפים

אופן ההכנה:
נחמם תנור לחום בינוני ל-170 מעלות.
נערבב בקערה את הסוכר, ביצה, והמרגרינה עד לקבלת תערובת אחידה ונוסיף את הקמח התופח בהדרגה, נלוש עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד.
נחלק את הבצק לשלושה חלקים ונרדד כל חלק בנפרד. נמרח את ריבת השזיפים ונפזר כחמישים גרם שוקולד צ'יפס על כל חלק.
נגלגל את הבצק לגלילה, נפרוס לעיגולים ונניח בתבנית עליה פרוס נייר אפייה.
נכניס לתנור לעשר דקות ולאחר מכן נניח לעוגיות להצטנן לפני הכנסתן למיכל אטום שישמור על טריותן.

חטיפי אנרגיה ביתיים

המתכון הבא גמיש מאוד ומאפשר להוסיף מצרכים רבים על פי הטעם האישי. העוגיות בעלות ערך תזונתי והן בהחלט עדיפות על עוגיות שמכילות קלוריות ריקות, כלומר סוכרים רבים ללא ערך תזונתי.

מצרכים:
30 יחידות של פירות יבשים (תאנים, תמרים, משמש, פאפיה, אננס וכו') על פי הטעם האישי
150 גרם אגוזים (פקאן, לוז, אגוזי מלך, שקדים וכו') על פי הטעם האישי
100 גרם אבקת סוכר
2 כפות ברנדי
3 כפות מיץ לימון
2 ביצים
150 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה:
נבחר פירות יבשים במינונים על פי הטעם האישי, המומלץ ביותר הוא עשר תאנים,
עשרה משמשים ועשרה תמרים וכמות זהה של אגוזים, יש להכניס הכל למעבד מזון ולטחון
תוך הוספת אבקת הסוכר.
לאחר שהתערובת טחונה נעבירה לסיר ונוסיף את הביצים בהדרגה, נבחש קלות ונסיר את הסיר מהאש תוך דקה אחת. חשוב להקפיד על כל על מנת למנוע את בישול הביצה.
נעביר את התערובת לתבנית ונשטח ונהדק אותה לגובה אחיד.
למטיבי לכת – ניתן להמיס שוקולד מריר בשיטת "בן מארי" , קרי סיר גדול עם מים רותחים ובתוכו סיר קטן יותר, בו נמס השוקולד. לאחר המסתו נמרח אותו בשכבה אחידה על גבי התערובת שבתבנית.
נכניס את התבנית למקרר לשעה אחת לפחות ואז נחתוך לריבועים בגודל שלושה סנטימטרים.
את העוגיות נאחסן בתא ההקפאה לשמירה על טריותן וערכן התזונתי.

עוגיות מלוחות

מצרכים:
קילו קמח לבן
3 אבקת אפייה
2 סוכר וניל
כף מלח
כוס שומשום
כוס שמן
כוס מים
200 גרם מרגרינה

הוראות הכנה:
נחמם תנור ל- 170 מעלות
נערבב בקערה את הקמח, אבקת אפייה, סוכר וניל, מלח ושומשום. כשהרכיבים מעורבבים היטב נוסיף את השמן, המים והמרגרינה עד לקבלת עיסה אחידה.
נחתוך חתיכה קטנה מהבצק בגודל משוער של כדור פינג פונג ונגלגל אותו כמו נחש, נחבר את קצוותיו ליצירת עיגול ונניח בתבנית וכן הלאה עד תום העיסה.
נמרח ביצה טרופה על כל אחת מהעוגיות ונפזר מעט שומשום.
נאפה בתנור כחמש עשרה עד עשרים וחמש דקות. זמן האפייה תלוי בסוג התנור ועשוי להשתנות ממכשיר אחד למשנהו, כשהעוגיות משחימות זה הסימן להוציאן לצינון ואחסון.

תהנו!
 

קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
מתכונים לעוגות - שמירה על דיאטה כוללת בתוכה בחירות כואבות בסופה של כל ארוחה- בחירה בין הג'ינס החדש שקנית, שבשביל להיכנס אליו את צריכה להוריד את קילו, מקסימום שניים, לבין עוגות מעוררות תאווה עליהן את עומלת לטובת כל המסובים.
עוגה בחושה (Stirred cake) - הרגע הזה, בו את מוציאה את העוגה שעמלת עליה במו ידיך מן המטבח, מניחה אותה אחר כבוד על שולחן האוכל ומניחה למסובים להתמוגג מן הריח ומכשרונותיך המגוונים, הוא רגע נעים בהחלט.
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור