opentable.cs@gmail.com
סלטים שמורכבים מירקות או פירות טריים מכילים שפע של ויטמינים ואף מסייעים בשמירה על משקל תקין ובריאות תקינה.
סלט טעים, מזין ומשביע שתמצאו בו ירקות בשלל צבעים בכמות שתספיק לארבע מנות.
מצרכים:
שלושה עלים רעננים של חסה
עגבנייה אחת בינונית
מלפפון אחד
ארבע לבבות דקל
6-7 פטריות
ארבע כפות תירס
כף גרעינים שחורים קלופים
שתי כפות אגוזי מלך
1. נחתוך את החסה לרצועות, את העגבנייה והמלפפון לעיגולים חצויים, לבבות הדקל יפרסו לעיגולים והפטריות ייחתכו לפרוסות דקות, את אגוזי המלך נחתוך לרבעים .
נערבב את כל המרכיבים בקערה. ניתן לשנות את הכמויות של כל אחד מהמצרכים
על פי הטעם האישי.
2. אפשר לשדרג את הסלט ולהוסיף ראשי לבבות ארטישוק, גבינה בולגרית, טונה ואף תאנים חתוכות.
מרכיבי הסלט הרבים מעניקים טעם מגוון ועשיר, ניתן לעשותו טעים יותר עם הוספת רוטב ויניגרט.
מצרכים:
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
1 כפית חרדל דיז'ון
3 כפות מים
2 כפות מיץ תפוזים טרי
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור
תחילה נערבב את החומרים הרטובים, החומץ הבלסמי, שמן הזית ומיץ התפוזים עליהם נוסיף מלח ופלפל ולבסוף את חרדל הדיז'ון והמים. נערבב היטב וניצוק על הסלט.
ניתן להכין כמות גדולה מהרוטב ולשומרו במקרר עד שבעה ימים, חשוב לדעת שחרדל הדיז'ון
הוא מרכיב כבד הנוטה לשקוע לכן מומלץ לאחסן את הרוטב בבקבוק קטן עם פקק ולנער היטב לפני השימוש.
מצרכים:
3 עגבניות שטופות היטב
4 שיני שום קצוצות או כתושות
רבע בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח שטוחה
2 כפות צנוברים
את העגבניות נחתוך לקוביות גדולות עליהם נוסיף את השום, שמן הזית והמלח ונערבב היטב.
את הבצל והצנוברים נוסיף סמוך להגשה.
המתכון הבא הוא פשוט ביותר ומעניק סלט עשיר שמתאים למריחה בסנדוויצ’ים ואף כתוספת לקטניות למיניהם.
מצרכים:
חציל קל, משקל החציל מעיד על כמות הגרעינים שהוא אוגר בתוכו, גרעיני החציל מרירים ולכן עדיף שיהיו מעט ככל שניתן. נבחר חציל כהה ומבריק המעיד על טריותו.
שמן
מיונז
מלח
עריסה או סחוג
נחתוך את החציל לקוביות בגודל שניים שלושה סנטימטרים ונטגן בשמן עמוק. את הקוביות המטוגנות נניח במסננת בכדי שהשמן יטפטף מטה מהחצילים. אפשר להניחם גם על גבי נייר סופג ולהחליפו לפחות פעמיים.
נעביר את קוביות החציל לקערה ונוסיף כשני כפות מיונז לחציל בינוני, כפית עריסה וחצי כפית מלח.
את הסלט נשמור בקירור עד שבעה ימים.
הסלטים הם תוספת מומלצת ומזינה לכל ארוחה. אנו ממליצים להכין פעם בשבוע מספר סלטים מבושלים ופעמיים בשבוע לחתוך ירקות טריים ולאחסן במקרר על מנת שהסלט יהיה נגיש בכל פעם שמתעורר רעב.
את הרוטב לסלט ניצוק סמוך להגשה בלבד היות והירקות מאבדים מטעמם כשהם שוחים ברוטב יותר מכמה שעות.