opentable.cs@gmail.com
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

מתכונים לחג הפסח

תאריך: 30/03/2011 11:03

חג הפסח קרוב ואיתו המחשבה המעיקה על מחסור בפיתות חמימות, לחמניות טריות, בורקסים ושאר מאפים שאנו נהנים מהם בשאר ימי השנה.
ואמנם, רבים נוטים לחשוב כי פסח מחייב אותנו להתמסר למצות יבשות כמנה עיקרית בכל ארוחה.

ניתן ליהנות ממאפה רך וקינוחים מפנקים, בלא מאמץ ותוך שיתוף הילדים והמשפחה.

כאן תמצאו מתכונים קלים וטעימים, שיגוונו את שולחן החג ויוסיפו חגיגות לכל ארוחה

 

לחמניות טריות במינימום מאמץ

המתכון הבא מאוד פשוט והכנתו אורכת עשרים דקות.

 

1.      יש לחמם את התנור ל 180 מעלות. בשלב הראשון נכין כוס מים, חצי כוס שמן ומעט מלח נשפוך הכול לסיר גדול ונבשל על להבה בינונית, כשהנוזלים מתחממים מעט עוברים לשלב הבא.

2.      יש להכין מראש כוס אחת של קמח מצה ולהוסיפו בהדרגה תוך ערבוב לסיר הנוזלים. כשהמצרכים מעורבבים היטב והבלילה נעשית דביקה מורידים את הסיר מהגז ומניחים לתערובת להתקרר.

3.       מוסיפים 4 ביצים.יש לערבב כל ביצה בנפרד ורק עם ספיגתה בבלילה יש להכניס את הביצה הבאה, וכן הלאה. לבסוף נוסיף כף סוכר ונוודא שכל המרכיבים מעורבבים היטב. 

4.       יש להשתמש בתבנית לעוגיות המחולקת לשקעים, לשמן ולהכניס לתנור ל-5 דקות.
אזי יש ליצוק את הבלילה לשקעים ולהכניס לתנור לעשרים דקות, ולאחר מכן להנמיך את חום התנור ל- 160 מעלות לעשרים דקות נוספות.

 

התוצאה המתקבלת היא לחמניות עסיסיות שניתן לשלב בכל ארוחה.

 

"נקניקי שוקולד" ללא אפייה

 

הבדל הטעם בין ביסקוויטים למצה ניכר מאוד, אולם באמצעות שימוש בטריק פשוט ניתן לשדרג
את המצות לדרגת ביסקוויטים כמעט.

המתכון אינו מצריך אפייה ואף ילדים יכולים להכינו בקלות.

1.      לפורר ולהשרות שמונה מצות ביין מתוק.

2.      בסיר קטן נמיס 200 גרם שוקולד מריר, שתי כפות גדושות של קקאו וכפית אחת של נס קפה. לאחר מכן נוסיף חצי כוס חלב וכוס אחת של סוכר ונבחש היטב עד לרתיחה.

3.      נוריד מהאש ונוסיף 200 גרם מרגרינה ושלוש כפות של ליקר תפוזים ונערבב היטב.

4.      נסחט את המצות שהושרו ביין, נוסיף לתערובת ונערבב היטב.

5.      נחלק את התערובת לשני חלקים ונגלגל בתוך נייר אלומיניום\ניילון, נניח במקרר לשמונה שעות לפחות.

6.      אחרי שהגלילים התקשו, יש להסיר את המעטפת, לפרוס לפרוסות בעובי אצבע ולהגיש.

 

בוטנים מצופים שוקולד

למתכון זה לא צריך מצות, הוא פשוט, מהיר ואף בריא.

נמלא סיר גדול במים ובתוכו נכניס סיר נוסף, קטן יותר.

בסיר הקטן נמיס קילו שוקולד צימקאו, כשהשוקולד נמס לגמרי נוסיף חצי קילו בוטנים קלופים וחצויים, נניח להם להתחמם כחמש דקות עם השוקולד.

בעזרת כף רגילה נרים בכל פעם גוש בוטנים ונניח בתוך מנג'טות או בתבנית שטוחה עם מרווחים קטנים בין גוש בוטנים אחד למשנהו.

יש להניח לעוגיות להתקרר ולהתקשות לחצי שעה לפחות. זהו ממתק פשוט וטעים שרלוונטי כל
ימי השנה.

 

בפסח לא צריך להשלים עם רוע הגזירה ולהסתפק במצות בלבד, ניתן ליהנות מארוחות ביתיות טעימות וכשרות שאינן מצריכות מאמץ מיוחד.

 

בתאבון!

תגיות בעמוד:   מתכונים לחגים    מתכונים לפסח   
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור