opentable.cs@gmail.com
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

גלידות

תאריך: 07/08/2011 13:02

קיצור תולדות הגלידה
מה משותף לאבק שריפה, נייר וגלידה? כולם כמובן, הגיעו מסין. כן כן, הסינים, שתמיד ייחשדו בחוסר הבנה בסיסי של מהותו של מאכל חביב וקר זה בשל התעקשותם לטגן אותו מעת לעת, הם אלו שהמציאו אותו, כאשר עירבבו, לפני כמה אלפי שנים, אטריות עם קרח להכנת מאכל מצנן. את הגלידה של היום הם נוהגים, לפעמים, לערבב עם בצק ולטגן בשמן עמוק. מאז שהביאו הסינים את הגלידות לעולם, לאומים אחרים השתלטו עליה והפכו אותה למה שהיא היום. האיטלקים הביאו לנו את הגלידה הקלאסית, הג'ילטו, שנעשית על ידי תערובת של חלב שמנת וטעמים שונים- במגוון כמעט אינסופי. טעמה של גלידת הג'ילטו סמיך ועשיר. את הגלידה האמריקאית, הביא לנו, כמובן, צוות חוקרים מאנגליה, שגילה דרך להחדיר אוויר למוצר בעת ייצורו. שילוב מפתיע זה, של שמנת חלב, טעמים ואוויר, הופך את הגלידה לפופולארית עוד יותר משום שהוא מוזיל את מחיר חומרי הגלם (את האויר, נכון לעכשיו, ניתן להשיג ללא תשלום), והופך אותה לרכה יותר, כך שניתן להגיש אותה ממכונה. עד כאן שיעור ההיסטוריה להיום.

גלידות בקיץ הישראלי
ונמשיך עם סקופ- הקיץ הישראלי חם. כל כך חם, שמאכלים מעל לטמפרטורת החדר הם בחירה לא הגיונית במהלך חודשי יולי אוגוסט. מאכלים שיוצאים מהפריזר, ונאכלים ללא צורך בהפשרה, הם בחירתו של האדם השפוי. כיוון שכך, גלידה הייתה פופולארית מאוד בישראל עוד מתחילת שנות ה-50- תקופת גלידת מסטיק המיתולוגית, בה זוג עולים חדשים מבולגריה החל למכור ביפו גלידה העשויה מתבלין "מסטיקא", בעלת מרקם דביק ונמתח. סוג גלידה זה נפוץ עדיין בארצות ערב ובארץ ניתן להשיג אותו, כיום, רק בכפרים ערביים. על שוק הגלידות המקומי השתלטו עם השנים גלידות הג'ילטו והגלידות האמריקאיות.

גלידות לאירועים
אם אתם מתכננים אירוע קליל בתנאי שטח בקיץ, גלידה יכולה להיות בחירה מהנה. יש,  שני חסרונות עיקריים בבחירה בגלידה שצריך לקחת בחשבון. הראשונה היא, שמדובר במאכל שעובד רק כשהוא קפוא, ותנאי השטח של הקיץ הישראלי הם האנטיתיזה לכל מה שקפוא. כמו כן, בחירה בגלידה שמה את כל אורחי האירוע השומרים על דיאטה במצב בעייתי.

בכל הנוגע לטמפרטורה השוררת בחוץ, הבחירה בגלידת ג'ילטו על פני גלידה אמריקאית תהיה בחירה נבונה. הרכות של הגלידה האמריקאית תגרום לכך שמרגע שתוגש הגלידה לאורח, הוא יעמוד בפני מירוץ נגד הזמן לאכול אותה, לפני שהיא תהפוך לתוספת דקורטיבית לחולצה שלו. גלידת ג'ילטו, בשל המוצקות שלה, נמסה הרבה יותר לאט.

על מנת להתחשב באורחים השומרים על דיאטה, ישנן שתי בחירות – סורבה ללא סוכר, ויוגורט קפוא. שתי בחירות אלו הן בעלות אחוז שומן נמוך, ומגיעות בגרסאות מוצלחות ללא סוכר. בחירה בסורבה, שהיא גלידה על בסיס של מים, יכולה להתאים גם לאורחים האלרגים למוצרי חלב, על כן, גם כשמדובר באירוע לילדים, כדאי לאפשר תמיד בחירה בין גלידה על בסיס חלב לבין סורבה, על מנת שכולם יוכלו להנות .

תגיות בעמוד:   גלידה    גלידות    גלידות בקיץ    גלידות לאירועים   
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור